Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ajo ett varv från pallplats

Från 2014
Niklas Ajo, våren 2014
Bildtext Niklas Ajo väntar ännu på den riktiga fullträffen.
Bild: EPA / All Over Press

Både Niklas Ajo och Mika Kallio var nära att få kliva upp på prispallen på VM-tävlingarna i roadracing i Barcelona. Ajo var på en andra plats inför det sista varvet, men problem med motorcykeln gjorde att han slutade åtta.

19-åringen Niklas Ajo höll på att göra sitt livs tävling i Moto3-klassen på söndagen. Finländaren, som startade från sjunde plats, var andra då förarna gick ut på det sista varvet men på grund av problem med backdäcket får pallplaceringen vänta på sig. Ajo var nära att avbryta tävlingen då motorcykeln började krångla, men lyckades ändå till sist ta sig i mål.

Ajo gick i mål knappa tio sekunder efter vinnaren Alex Marquez från Spanien. För tillfället är han på en tolfte plats i VM-serien.

Rabat drygade ut ledningen

Inte heller Mika Kallio lyckades ta sig in bland de tre främsta. Kallio slutade fjärde i Moto2-klassen, elva sekunder efter vinnaren och VM-serieledaren Esteve Rabat från Spanien. På andra plats kom Rabats landsman Maverick Vinales och trea blev fransmannen Johann Zarco.

Kallio är fortsättningsvis andra i VM-serien och med elva tävlingar kvar har han fortfarande möjlighet att utmana Rabat. Just nu är finländaren 35 poäng bakom ledaren.

Se alla resultat från Katalonien här!