Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Hangöryttare får nytt stall

Från 2014
Uppdaterad 18.06.2014 11:20.
Stallbygge i Hangö norra.
Bildtext Bygget är i full gång i Hangö
Bild: Yle/Malin Valtonen

Ryttare i Hangö kan snart glädjas över en splitterny stallbyggnad. Föreningen Hangöudds ryttare ry har nu börjat bygga sitt nya stall, som ska vara färdigt före september då betessäsongen är slut.

Yle Nyheter Västnyland

Programmet är inte längre tillgängligt

Det gamla stallet har varit i användning i fyrtio år, men uppfyller inte längre de nya EU-bestämmelserna berättar Christel Hauskamaa som är ordförande för Hangö udds ryttare. Delar av de n gamla stallbyggnaden kommer att bevaras och boxordningen ändras. Det nya stallet rymmer 12 boxar, vilket innebär att ridskolans totala mängd boxar ökar med tre i och med att de blir totalt 25 stycken.

Det nya stallet byggs på den gamla ridbanans plats. Stallet beräknas kosta 200 000 euro och finansieras till den största delen av banklån, men också med föreningens egna besparingar och med donationer.

Hangöudds ryttares ordförande Christel Hauskamaa och ridlärare Mia Maukonen vid föreningens hästhage i Hangö norra.
Bildtext Christel Hauskamaa och Mia Maukonen
Bild: Yle/Malin Valtonen

Ridskolan som Hangöudds ryttare driver är en av de få i landet som sköts av en förening och dessutom huvudsakligen av frivilliga krafter. Eftersom föreningen både har många aktiva juniorer och vuxna ryttare så lönar det sig att satsa och bygga ett nytt stall.

Ridlärare Mia Maukonen konstaterar att framtiden för ridcentret i Hangö norra nu är säkrad för en tid framåt. Christel Hauskamaa tillägger att det vid behov också finns möjlighet att förstora det nya stallet ytterligare.