Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Populärt konstläger för barn i Ekenäs

Från 2014
Uppdaterad 17.06.2014 16:04.
Illustratör/animatör Veronica Lassenius och Pro Artibus nya kurator Kia Orama med Elin, Edith och Albin Ljungqvist på Pro Artibus läger 2014.
Bildtext Illustratör/animatör Veronica Lassenius och Pro Artibus nya kurator Kia Orama med Elin, Edith och Albin Ljungqvist.
Bild: Yle/Minna Almark

Jag tycker om att rita och jag vill lära mig nya tekniker. Så förklarar Albin och Elin Ljungqvist sitt intresse för att måla och delta i Pro Artibus läger för lågstadieelever i Ekenäs.

Lägret är populärt. Sju barn blev på väntelistan och Pro Artibus ökade antalet deltagare så att så många barn som möjligt skulle kunna delta i lägret som ordnas den 16 till 19 juni i galleri Elverket i Ekenäs.

Radio Vega Västnyland

10:52

Viktig möta konstnärerna

Barnen får varje dag träffa olika konstnärer som ställer ut sina verk i utställningen By i Elverket. På det sättet får de lära sig flera olika sätt att teckna, berättar Kia Orama som är Pro Artibus nya kurator för publikt arbete.

- Jag tror att det är viktigt för dem att få möta konstnärerna, det är bara de som kan berätta hur de jobbar.

Illustratören och animatören Veronica Lassenius arbetar med barnen i dag (17.6). De ska fortsätta med de berättelser som de skapade i måndags.

- Det ska bli roligt att få jobba med barnen en hel dag, i skolor blir det bara någon timme.

Utställning i biblioteket

Lassenius säger att det viktiga för barnen på ett läger är att få vara med varandra.

- På ett läger får de också nya kompisar och lär sig att jobba i grupp.

Lägerdeltagarnas konstverk ställs ut i Ekenäs bibliotek på barn- och ungdomsavdelningen. Konstverken finns där till och med den 3 augusti.