Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ochoa hjälte – nollade Brasilien

Från 2014
Uppdaterad 18.06.2014 00:43.
Programmet är inte längre tillgängligt

Mexiko ansågs inte på förhand ha mycket att sätta emot Brasilien då lagen möttes på tisdag. Men Brasilien lyckades inte få hål på en levande mur vid namn Guillermo Ochoa.

Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Brasilien–Mexiko med svenskt referat - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Brasilien ställde upp i Fortaleza med råg i ryggen under Lennart Wangels vakande öga. De senaste tio matcherna hade slutat i seger med sammanlagt 33 gjorda mål.

Men de som hade förväntat sig en brasiliansk urladdning mot Mexiko blev besvikna. Mexiko hårdjobbade bakåt och klarade av att minimera motståndarlagets vassa målchanser.

De rödklädda får ändå tacka målvakten Guillermo Ochoa för att det stod 0–0 i halvtid.

Den 28 år gamla målvakten har redan två VM i bagaget och visade varför han är nummer ett i landslaget med en världsklassräddning på Neymars nick efter 25 spelade minuter. Halva bollen hade redan korsat mållinjen innan Ochoa ingrep.

Kort innan halvtid höll han målet rent med en vältajmad utrusning då tre brasilianare ohotade huserade framför målburen.

I andra halvlek fortsatte Ajacciomålvakten att briljera och såg till att matchen slutade mållös. Ochoa är på jakt efter en ny klubb inför hösten och lär inte få några som helst problem att hitta en ny klubbadress.

Ett på förhand uträcknat Mexiko har imponerat i Brasilien. Efter två segrar på tio matcher och sju gjorda mål i kvalet har laget osannolikt nog seglat upp som ett lag med skrällpotential i VM. Efter två matcher har laget håvat in fyra poäng, lika många som favoriten Brasilien.

Diskussion om artikeln