Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Nytt liv med oanade konsekvenser

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 14:50.
Orphan Black - Spela upp på Arenan

Sarah Manning ser till sin förskräckelse en dag en ung kvinna hoppa framför tåget och ta sitt liv. Upplevelsen är omtumlande och det som gör det än mer chockerande är att kvinnan ser precis ut som Sarah.

Sarah som har ett förflutet som småkriminell ser med ens sin chans att snabbt byta identitet och starta ett nytt liv. Hon snor med sig kvinnan ägodelar från tågstationen och ber bästa vännen Felix, som Sarah vuxit upp med på barnhem, att iscensätta hennes död.

Programmet är inte längre tillgängligt

Det hela får snart följder som Sarah aldrig kunnat ana. Sarah hoppas att hennes iscensatta död och nya identitet skall bli en ren lottovinst. Men verkligheten visar sig vara en helt annan. Snart tvingas hon ifrågasätta sina livsval och framtiden.

Hon upptäcker också att hennes dubbelgångare haft en mördare i hälarna och att det verkar finnas fler unga kvinnor med identiskt utseende. Varifrån kommer de, och vem är det som önskar dem döda?

Orphan Black (16) (USA, säsong 1)
Yle Fem måndagar kl. 22.00, seriestart 23.6.2014
10 avsnitt
7 dagar på Arenan
Säsong 1 av science fiction -thrillern har tidigare funnits tillgänglig i sin helhet på Yle Arenan.

I huvudrollerna: Tatiana Maslany, Jordan Garvis, Dylan Bruce, Kevin Hanchard, Michael Mando, Maria Doyle Kennedy, Skyler Wexler, Matt Frewer.
Manus: Graeme Manson, John Fawcett.
Regi: John Fawcett
Produktion: Bell Media, Temple Street Productions, BBC America, 2013