Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Terapeuten i behov av vård

Från 2014
Uppdaterad 30.06.2014 09:55.

Dystrare, djupare men roligare

Komedin om samlivsterapeuten Dag är tillbaka. Dag Refsnes har som jobb att hjälpa par i trubbel men gillar egentligen inte alls parsamhet, snarare ensamhet. Han tycker alla borde bo och leva var för sig. Han lever som han lär och mår därefter.

Programmet är inte längre tillgängligt

Dag är i verkligt dåligt skick på grund av alkoholmissbruk och depression och är själv i större behov av vård än någonsin tidigare. Bästa kompisen Benedikt lyckas få in Dag på rehabilitering. Han introducerar Dag för sin litet speciella styvfar Ernst, som också är terapeut. Ernst dricker och röker mycket och förstår verkligen att ta för sig av livets goda. Han refererar till Ernst Hemingway i sin terapi och är en mycket okonventionell terapeut. Nu står Ernst inför en stor utmaning - som teraoeut skall han hjälpa den egendomliga och deprimerade terapeuten Dag Refsnes.

Kvinnotjusaren Benedikt fortsätter annars på sin rastlösa väg med många kvinnor men måste plötsligt se verkligheten i vitögat. Hans son hamnar på sjukhus och Benedikt inser att han måste leva upp till rollen som pappa - åtminstone för en tid.

Dag i sin tur inser att han älskar Eva och bestämmer sig för att hitta en lösning så att han och Eva kan bo tillsammans. Eva är i Goa för att leta rätt på pappan till sin son.

Dag (16) (säsong 2 / Norge)
Yle Fem torsdagar kl. 21.30, säsongstart 26.6.2014
10 avsnitt
7 dagar på Yle Arenan

Manus: Øystein Karlsen och Kristopher Schau
Regi: Øystein Karlsen
I rollerna: Atle Antonsen (Dag), Anders Baasmo Christiansen (Benedikt), Tuva Novotny (Eva), Silje Torp Færavaag (Marianne), Agnes Kittelsen (Malin), Rolf Lassgård (Ernst)

Säsong 3 kommer att sändas på Yle Fem under hösten 2014

.