Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Vi tvingade svenskarna att kasta kniv

Från 2014
Uppdaterad 26.06.2014 17:01.
Patric Hjorth kastar kniv på knivfestivalen i Kauhava
Bildtext Patric Hjorth överraskar publiken genom att träffa rätt med kniven på knivfestivalen i Kauhava
Bild: Yle/Oskar Koivumäki

I fredags åkte Svenska Yles filmteam med Jontti Granbacka i spetsen till Stockholm och raggade upp två slumpmässigt utvalda stockholmare. Svenskarna fick släppa allt för händer och åka iväg till Finland redan samma kväll!

- Jag trodde först det var någon human trafficking-historia då jag fick höra att de vill ta mig med till Finland, skrattar Karl Hagner, som tillsammans med sin bästa kompis Patric Hjorth ändå nappade på det ovanliga erbjudandet. De övertygades av Yle-mikrofonerna som såg trovärdiga ut.

Först i Finland avslöjades veckoslutets program för de intet ont anande svenskarna. Där ingick bland annat cykelpolo och knivfestival. Låter som evenemang där man potentiellt kan skada sig.

- Knivfestivalen var väl inte så farlig. Det var hårda män som kommer överens om fina knivar och kastar knivar. Cykelpolon däremot var riktigt läskig för man kände att man skulle vara i vägen eller falla och skada sig. Men alla var snälla och trevliga och överlag hade vi det jättebra.

På så sätt levde Finland upp till förväntningarna att Karl och Patric råkade på ett par fyllon på veckoslutets evenemang.

- Men den otrevligaste typen som vi träffade på var faktiskt svensk! Han var på ett av evenemangen och skrek idiot till teamet.

Svenskarna Karl och Patric levde också upp till en förväntning vi har på svenskar: de visade sig vara alldeles lysande (eller ha alldeles lysande tur) i alla sportgrenar som de testade på. Båda skulle faktiskt ha nått FM-final i knivkastning med sina kvalresultat!

Upplev hela veckoslutet tillsammans med Karl, Patric och Jontti då En svensk sommar i Finland börjar visas på Yle Fem den 6 juli.

Denna fredag fortsätter inspelningarna då vi raggar upp två norrmän i Oslo och låter dem fira en urban midsommar i Helsingfors.

Läs också:
Modiga nordbor prövar våra sommarevenemang