Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Humor och allvar blandas på Lurens

Från 2014
Uppdaterad 19.06.2014 12:11.
Programmet är inte längre tillgängligt
Östnyländska nyheter: Så som i Himmelen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Så som i himmelen är årets pjäs på Lurens sommarteater. Det är en jättevacker historia säger Robin Sundberg som spelar Daniel i pjäsen.

Pjäsen går ut på att Daniel Daréus, som är en världsberömd dirigent, återvänder till sin hemby. Han har räknat med att ingen ska känna igenom honom. Daréus har återvänt för att göra upp med sitt förflutna men också för att ta det lugnt. Han har arbetat hårt som dirigent och känner att hans hjärta är utslitet. I den gamla hembyn finns en liten kyrkokör som sjunger hellre än bra. Efter många om och men lovar Daréus ta hand om kören och leda den. I och med det här börjar människornas liv i byn att förändras. De börjar andas på ett annat sätt än tidigare.

Christian Lindroos som regisserat pjäsen berättar att förhandsintresse för pjäsen har varit stort. Närmare tvåtusen biljetter har beställts i förväg. Djungeltrumman är väldigt viktig.

Fin gemenskap

- Jag hoppas att pjäsen kommer att tilltala folk. Här är väldigt mycket musik som brukar vara populärt i sommarteatersammanhang. Dessutom bjuder pjäsen också på både humor och allvar – man får skratta men hoppeligen bjuder pjäsen också på en liten tår på slutet säger Lindroos.

Jonna Sundberg som spelar Inger i Så som i himmelen, tycker att det är en mycket fin pjäs. Hon säger att det inte är frågan om en typisk sommarteaterpjäs. Det behöver inte alltid vara fars och tjohejsan bara för att det är sommarteater menar hon.

Naturen som finns vid teatern spelar också en viktig roll i pjäsen eftersom händelserna i pjäsen utspelar sig i en liten by på landsbygden. I pjäsen finns inte bara en enda huvudroll, utan det finns flera personer som har en större roll och därmed många intressanta berättelser att följa med.

Daniel som är en av huvudpersonerna, spelas av Robin Sundberg. Han beskriver Så som i himmelen som en väldigt vacker historia. Folk i byn vet en massa saker men ingen gör någonting. Först då det kommer en utomstående person in börjar det hända säger Sundberg.

Både Robin och Jonna Sundberg är i år med för första gången på Lurens sommarteater. De upplever att gemenskapen och samhörigheten bland teatergänget har varit väldigt fin.

Christian Lindroos står för regin av pjäsen, Sofia Finnilä för den musikaliska ledningen och Kim Svenskberg fungerar som producent.

Biljetter: ÖNUF, telefon (019) 532 412