Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kroatisk triumf efter Songs hjärnsläpp

Från 2014
Uppdaterad 19.06.2014 03:39.
Programmet är inte längre tillgängligt

Med 1–0 till Kroatien på ljustavlan mejade Alexandre Song oförklarligt ner Mario Mandzukic och blev utvisad. Det bäddade för storseger till Kroatien med 4–0.

Kroatien gick upp i ledning med bara elva minuter på klockan.

Ivan Perisic mötte en studsande boll och valde att passa i stället för att skjuta från ett svårt läge. Den låga och snabba passningen fungerade perfekt och möttes av Ivica Olic som sköt upp Kroatien i ledning.

Olic blev därmed Kroatiens äldste målskytt någonsin i VM, vid 34 års ålder.

Sedan skedde något oförklarligt. Kameruns förbundskapten Volker Finke var som i trans då domaren Pedro Proence fiskade upp det röda kortet och visade ut Alexandre Song. Reprisbilderna talade sitt klara språk.

Barcelonamittfältaren slog oförklarligt ner Mario Mandzukic och försämrade därmed rejält Kameruns chanser att knipa en plats bland de två främsta i gruppen.

Mål i snabb takt

Det var oundvikligt att den kroatiska målproduktionen skulle fortsätta mot ett decimerat Kamerun. Ivan Perisic följde upp sin assist med en soloprestation som såg Kroatien gå upp i en 2–0-ledning i början av den andra halvleken.

Anfallsstjärnan Mandzukic fyllde på med två mål. Han var på utmärkt spelhumör efter att ha varit avstängd i den första gruppspelsmatchen.

Kroatien kommer att möta Mexiko i en högintressant sista gruppspelsmatch. Kroatiens saldo är tre poäng efter två matcher, ett poäng sämre än Mexiko på fyra. Seger är alltså ett måste.

Resultat:
Kamerun–Kroatien 0–4
Kroatien: Olic, 11, Perisic, 48, Mandzukic, 61, 73