Hoppa till huvudinnehåll

X3M

The Double har söndagspremiär

Från 2014
Uppdaterad 27.06.2014 09:58.
Simon James (Jesse Eisenberg) är förälskad i Hannah (Mia Wasikowska).
Bildtext Simon James (Jesse Eisenberg) är förälskad i Hannah (Mia Wasikowska).
Bild: SF Film Finland Oy

Visst, midsommarhelgen är inte över än, men det finns faktiskt en film som har Finlandspremiär i dag. Det är den svarta komedin The Double, som verkar mycket sevärd.

Jesse Eisenberg som gjorde en finfin rolltolkning av Mark Zuckerberg i The Social Network är tillbaka i en roll som verkar vara som klippt och skuren för honom. Den här gången spelar han faktiskt två roller samtidigt. Den ena är Simon James, och den andra är James Simon.

Simon James är en helt vanlig, småblyg och vänlig kontorsarbetare. En dag dyker hans dubbelgångare James Simon upp. Han börjar arbeta på samma jobb som Simon, och han charmar inte bara cheferna, utan också kvinnan som Simon är kär i, Hannah, spelad av Mia Wasikowska. Lite i taget tar James över Simons liv, och till slut drivs Simon nästan till vansinne.

Filmen hade världspremiär på Toronto Filmfestival och den hyllades av kritikerna. Vi tror också filmen är en riktig fullpoängare. The Double beskrivs som en svart komedi, men vi tycker den verkar riktigt skrämmande på sina ställen.

Kolla in trailern och avgör själv om den är sevärd eller inte.