Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Yle Östnyland övergår i sommartid

Från 2014
Uppdaterad 19.06.2014 14:28.
Bild: Yle/Pentti Kallinen
Bild: Yle/Pentti Kallinen

Från och med måndagen efter midsommar kör vi på Yle Östnyland igång med sändningen en dryg halv timme senare. En hel del spännande och intressanta direktsändningar finns också på programmet.

Från och med måndagen den 23.6 börjar vi med vår sändning först tio över sju på morgonen. Sändningen sträcker sig sedan ända till klockan tio. Mellan klockan nio och tio bjuder vi på olika direktsändningar från olika håll i Östnyland.

På måndagsmorgnarna kommer vi att få ta del av intressanta hobbyer. Vi besöker bland annat en miniatyrjärnvägsentusiast och får höra om vad geocoaching går ut på.

På tisdagarna mellan nio och tio gör vi en serie från Nickby sjukhusområde. I år fyller Nicky sjukhus hundra år. Från och med 15.7 blir det sedan dialektskola får hela slanten. En huvudstadsbo får lära sig östnyländska.

Onsdagsmorgnarnas direktsändningar bjuder på intressanta personportätt. Vi får bland annat höra vad en egyptolog egentligen sysslar med och hur det är att vara en grott- och vrakdykare. Från och med 16.7 skiftar vi fokus; då är det redaktionens egna reportrar som utmanar sig själv. Vad sägs till exempel om att åka downhill ner för Kokonbacken eller att äta väldigt stark chili i direktsändning?

På torsdagarna tar vi en titt i arkivet. Vi funderar över omvälvande saker som hände för fem år och på hur det ser ut idag. Vi får till exempel höra hur Sannfinländarnas intåg i Borgå fullmäktige påverkat lokalpolitiken. Från och med 15.7 övergår vi till en Tour de Östnyland relaterad serie.

Veckan avslutas på fredagar med direktsändningar om aktuella evenemang.

Sommarsändningarna håller på fram till den 15.8.

Välkommen med och njuta av sommaren!