Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ostoppbar Suarez fällde England

Från 2014
Uppdaterad 20.06.2014 07:19.
Programmet är inte längre tillgängligt

Tre poäng var mer eller mindre ett måste för både Uruguay och England. En nyopererad Luis Suarez fick ansvar från start och svarade med att avgöra matchen, som slutade 2–1.

Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Uruguay–England med svenskt referat - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Luis Suarez återkomst till hetluften i VM var det stora samtalsämnet inför den livsviktiga drabbningen mot England. Skulle knäet hålla? Skulle han kunna häva sig i anfallsspelet?

Den kontroversielle uruguayanen behövde 38 minuter för att svara på frågorna då han förde upp La Celeste med en välplacerad nick. Edinson Cavani ska också ha en eloge för det precisa inlägget som bäddade för fullträffen.

Med mindre än tio minuter kvar på klockan avgjorde Suarez matchen, som då stod 1–1, med ett distinkt skott upp mot nättaket.

Det var Englands lagkamrat och Suarez klubbkamrat Steven Gerrard som får bära hundhuvudet för målet. Han bakåtnickade Suarez fri mot Joe Hart.

En matchotränad Suarez är alltså hästlängder bättre än ingen Suarez alls för Uruguay.

Rooney nätade

Wayne Rooneys tog äntligen kol på sitt VM-spöke. Anfallaren gör redan sin tredje VM-turnering och nätade nu för första gången. Innan det träffade han ribban och sumpade ett vasst skottläge.

Uruguay har skrapat ihop tre poäng i turneringen, lika många som Italien och Costa Rica som möts i morgon. Englands saldo visar fortfarande på noll och avancemanget är inte längre i lagets egna händer.

De engelska fansen får hoppas att tre lag slutar på tre poäng, och att Englands målskillnad är gynnsam.

Uruguay–England 2–1
Uruguay: Suarez, 39, 84
England: Rooney, 75

Diskussion om artikeln