Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nigeria kan ta ett stort steg närmare avancemang

Från 2014
Uppdaterad 22.06.2014 00:56.
Nigeria-Iran, VM i Brasilien 2014

Lionel Messi och Argentina tar sig an Iran i dagens första match i fotbolls-VM. Sedan blir det dags för Tyskland-Ghana och i natt fullbordas dagens VM-skörd med match mellan Nigeria och Bosnien & Hercegovina.

Argentina-Iran klockan 18:00 på TV2 (avspark klockan 19:00)

Svenskt referat: Chriso Vuojärvi

Förutsättningar: Argentina är skyhög favorit och klart för åttondelsfinal ifall man vinner. Enligt vadslagningsbyråerna har Iran under fyra procents chans att vinna matchen medan sannolikheten för en argentinsk seger är nästan 90 procent.

Iran visade genom att spela 0-0 i sin öppningsmatch mot Nigeria att man åtminstone är solida defensivt. Argentina inledde turneringen med en 2-1-seger över Bosnien-Hercegovina.

Håll koll på: Argentinas tränare Alejandro Sabella inledde öppningsmatchen mot Bosnien-Hercegovina med en 3-5-2-formation som inte fungerade över huvud taget. Till andra halvleken växlade Sabella till en 4-3-3-formation och scenförändringen var märkbar. Argentina spelade avsevärt bättre efter paus och Sabella kan väl inte ens överväga att inleda med ett annat system än 4-3-3 mot Iran?

Irans målvakt Alireza Haghighi var solid mot Nigeria och om han håller nollan mot Argentina har han sannolikt stått för en enastående insats. Haghighi lär få det svettigt framför stolparna.

Inbördes matcher: Argentina vann den enda matchen man spelat mot Iran med 1-0. Detta var år 1977 och matchen spelades i Madrid i samband med Real Madrids 75-årsjubileum.

Visste du att: Lionel Messi är alla tiders näst bästa målskytt i det argentinska landslaget med 39 fullträffar. Gabriel Batistuta är etta på 56 mål.

Referentens tips: Argentina krossar Iran med 5-0.

Tyskland-Ghana kl.21.35 i TV2


Svenskt referat:
Jonas Lindholm

Nigeria-Bosnien-Hercegovina kl. 00.50 i TV2

Svenskt referat: Kristian Karlsson

Förutsättningar: Nigeria bjöd inte på någon stor underhållning då laget spelade oavgjort 0-0 mot Iran. Poängkontot är ändå öppnat ,men för avancemang från grupp-F krävs nästan en seger då Argentina väntar i den avslutande gruppspelsmatchen. Bosnierna väntar fortfarande på att öppna sitt poängkonto på VM-nivå då den unga nationens första match slutade i en 1-2 förlust mot Argentina.

Håll koll på: Efter en medioker insats mot Argentina är Edin Dzeko garanterat sugen på att visa upp sitt kunnande. Förhoppningsvis får han sällskap av Vedad Ibisevic på topp från start vilket inte var fallet mot Messi & co. Emmanuel Emenike fick inleda mot Iran och för Nigeria ska kämpa om segern så måste Fenerbache-spelaren leverera.

Visste du att: Av lagen som deltar i VM så har Nigeria den längsta raden av segerlösa matcher. Senast laget vann en VM-match var 1998 i i gruppspelet. Efter det har Nigeria inte vunnit på nio matcher. Tionde gången gillt eller hur är det man säger?

Inbördes matcher: Mötet i Cuiabá blir det första mellan lagen.

Referentens tips: Om bosniernas tränare Safet Susic vågar sig på en mer offensiv taktik än mot Argentina så vinner laget med 2-0.