Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Hipp hurra för bamsefar!

Från 2014
Uppdaterad 11.08.2014 10:19.
Marknadsföringsbild för projektet Vegas Sommarpratare 2014
Bildtext Mark Levengood är en av Vegas Sommarpratare 2014
Bild: Yle/Heidi Grandell-Sonck

"Jag skulle väl ha börjat på Hanken, fast jag är helt ointresserad av ekonomi, och så hade jag med stor glädje spelat sommarteater på Raseborg, och så skulle jag dricka kaffe ur små arctica-koppar."

Mark Levengood 2014 - Spela upp på Arenan

Hur hade Mark Levengoods liv sett ut om han hade stannat i Finland? Och varför bar det egentligen av till Stockholm? Varför kunde han inte utveckla sin speciella talang här?

Om att stå i ständigt spagat över Östersjön, om skillnaden mellan svenskar och finländare, och om Mark själv - handlar det här sommarpratet. Här rullas drömmar och anekdoter fram på ett hjärterått sätt a la Mark, och allt varvas med lätt nostalgisk musik.

Lyssnarna bjuds bland annat på ett litet guldkorn producerat enbart för just det här programmet: Ett utdrag ur Erna Taunos höstvisa, sjungen av Lill-Babs - på finska!

Förresten är sändningsdatum för programmet noggrant utvalt - Mark Levengood fyller nämligen 50 år, just precis i dag. Och Lill-Babs sjunger höstvisan - på finska! Bara för oss finlandssvenska lyssnare.

Bland annat den här musiken spelar Mark Levengood i sitt sommarprat:

Mark Levengood sommarpratar den 10 juli kl. 10.05 och kl. 18.03 i Radio Vega. Du kan också lyssna på hans sommarprat på Yle Arenan.

Här hittar du en lista på alla Vegas sommarpratare 2014!

Mer om ämnet på Yle Arenan