Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Du, jag & lite kultur

Från 2014
Uppdaterad 24.06.2014 13:52.
Stolar
Bild: Jyrki Valkama

Det man inte förstår så har man svårt att uppskatta – den teorin omsätter vi i praktiken i det här programmet och berättar om kulturutbudet i våra städer på ett nytt sätt, genom ögonen på två människor som tycker om väldigt olika saker här i livet.

Det de har gemensamt är däremot att dom tycker väldigt mycket om varandra, men väldigt sällan hittar evenemang och tillställningar som dom båda genuint njuter av, det här programmet analyser vad dom tycker om och varför och väljer sedan ut evenemang och kulturhändelser där bägge två borde trivas. Som tittare får man göra samma resa in i detaljerna och bakom kulisserna på våra stora föreställningar och evenemang, och hoppeligen själv också bli sugen på att testa nya saker. Det här är ett program som berättar om kärlek, om relationer och om kultur.

Varför?

Kulturinnehåll är en vattendelare, en del älskar det, andra hatar det. Genom att koppla kulturen närmare upplevelsen hos ”vanliga” kulturkonsumenter, tror vi att vi kan komma bort från en exkluderande känsla, och istället berätta om kulturen på ett jordnära sätt.

- Vill du uppleva mera tillsammans med din partner? Göra gemensamma saker, ha något att diskutera om, minnen som ni kan dela? Då är Du, jag & lite kultur programmet för dig! Vi tror att gemensamma upplevelser för två personer närmare varandra, och varje avsnitt besöker ett par några olika former av kultur, med ett tydligt definierat mål: att försöka hitta något som de kan gilla tillsammans, säger John Stark, producent på Fakta och fiktion.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter om du vill bli kontaktad under vidareutvecklingen i höst.