Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Trädgården på Strömsö

Från 2014
Uppdaterad 24.06.2014 14:07.
Alexandra plockar groblad
Bild: Svenska Yle/Strömsö

Trädgården på Strömsö vill ge inspiration och kunskap för hemmaträdgården, vare sej man har en lättodlad och bördig plats eller ett mer besvärligt hörn av tomten, radhusträdgården eller fritidsstället.

Det här är ett program för tittaren som kanske är trött på sin trädgård, har en trädgård med problemområden eller bara helt enkelt tråkiga, kala ytor i sin trädgård. Vi vill ge inspiration och värdefulla tips inriktat på olika växtgrupper och planteringsplatser, samtidigt som vi också vill förmedla kunskap om inhemska sorter och säkra kort för att lyckas i den nordliga trädgården.. Vi rör oss kring Strömsövillan och anlägger en del nya rabatter och planteringar men mest rustar vi upp redan befintliga växtplatser genom att byta ut, förbättra och förändra det som redan finns, det är alltså precis som hemma!

Varför?

Det behövs trädgårdsprogram som är specialgjorda vår våra förhållanden, som tar hänsyn till den väderlek som styr hur och vad vi kan göra. I trädgården på Strömsö koncentrerar vi oss på växter som klarar sig utan vinterhjälp i vårt relativt stränga klimat.

- Egentligen är det jättelätt att skapa en riktigt vacker trädgård i vårt nordliga klimat, även en som är vacker året om. Man behöver bara välja rätt sorts växter till den sortens växtplats man råkar ha, och det hjälper vi gärna till med, säger Monica Storm på Strömsö.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter om du vill bli kontaktad under vidareutvecklingen i höst.