Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Virkkväll på Strömsö

Från 2014
Uppdaterad 26.06.2014 07:46.
Programmet är inte längre tillgängligt
Klipp ur Strömsö: Ett smakprov på Virkkvällen på Strömsö - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

I planerna finns att 2015 göra virkningsrevolution och lyfta det gamla hantverket till sin rätta status i en tre timmars direktsändning i primetime. Under kvällen lär vi oss om hantverket, traditionerna, moderna trender samt hantverket som hälsofrämjande terapiform.

Vi kombinerar nytta och nöje och skapar konst och praktiska prylar. Vill du börja själv så får du all hjälp och handledning du kan tänkas behöva för att komma igång och är du redan virkningsfantast så får du möjlighet att dela med dig och inspireras av andra likasinnade.

Under hela 2015 så virkar vi tillsammans, så gott vi kan, och när direktsändningen startar färdigställer vi tillsammans t ex filtar eller koftor som behövs till ett specifikt välgörande ändamål så att ditt bidrag till virkkvällen kan leva vidare och komma till användning.

Varför?

Vi ser att virkning är hett nu, att virkning engagerar väldigt brett, både ung och gammal fascineras av hantverket. Vi vill uppmuntra denna vilja att skapa själv och skapa en form där vi tillsammans kan använda vårt kunnande för ett gott ändamål. Det finns många små grupper runtom i Finland som arbetar frivilligt för välgörande ändamål och vi vill hylla dessa människor, engagera flera och sprida hantverksglädjen.

Är du redan en virkningsfantast vill vi bjuda på en kväll av gemenskap, är virkningen obekant för dig så vill vi inspirera, fascinera och visa en helt ny värld av färger, kreativitet och berättelser.

- Jag är kvinna, 30+ med flera små barn och vardagspussel och tidsnöd som de flesta andra. Jag mår illa av att höra om allt elände som stormar in och stör husfriden genom media. Därför vill jag erbjuda ett program som förenar oss oavsett ålder, kön, etnicitet osv. som aktiverar och inspirerar. Med en enkel handarbetsform som virkning kunde vi skapa något stort för andra och samtidigt må bra själva. En god handling från människa till människa. Jag vill tro på framtiden, sprida hopp och kärlek och lyfta fram det fina och positiva som faktiskt också finns. Jag behöver få veta att det går att göra skillnad här och nu, att vi kan påverka tillsammans. Behöver du? undrar Lee Esselström, Strömsö.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter om du vill bli kontaktad under vidareutvecklingen i höst.