Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

"Bandyns Teemu Selänne" till Akilles

Från 2014
Uppdaterad 25.06.2014 08:15.
Sami Laakonen hedrar sin gamla klubb.

Akilles bandysektion har gjort ett kap. Finlands främste bandyspelare genom tiderna, Sami Laakkonen, spelar för Akilles i bandyligan den kommande säsongen. Laakkonen har undertecknat ett kontrakt för en säsong med Akilles.

Akilles har förhandlat med Laakkonen i fyra års tid. Laakkonen har tidigare lovat att han i något skede ska spela för Akilles. Nu var tiden den rätta säger Kari Janhunen,viceordförande för Akilles bandysektion. Akilles har stora förhoppningar på Laakkonen, han är en målgörare
och kan inspirera och sporra hela laget, tror Janhunen. Akilles har nu anfallet intakt genom värvet av Sami Laakkonen, Lasse Kyllönen som spelade för Akilles förra säsongen har lämnat laget.

Sami Laakkonen är en stor stjärna, men han är ödmjuk och har fötterna stadigt på jorden. Han är bandyns Teemu Selänne, beskriver Kari Janhunen, nyförvärvet.

Sami Laakkonen är numera Borgåbo, han bor i Hammars med fru och två barn. Sami Laakkonen gästar God morgon Östnyland i direktsändning på torsdag den 26 juni kl 8.40.

Ett plock bland Sami Laakkonens meriter

VM-guld 2004, han avgjorde finalen i förlängningen, 2 VM-silver, 5 VM-brons.
4 finska mästerskap, 4 gånger vald till årets bandyspelare i Finland.
1997-2004 spelade Sami Laakkonen i Sverige och 2004-2014 i Ryssland.