Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Game of Thrones-skådis är också musiker

Från 2014
Uppdaterad 09.05.2016 09:23.

Nu måste jag skriva om Raleigh Ritchie eftersom jag tycker han fått allt för lite uppmärksamhet. Vem är Raleigh Ritchie kanske du tänker nu? Han heter egentligen Jacob Anderson, och den som brukar kolla på Game of Thrones känner honom som Grey Worm - ledaren av The Unsullied som hör till Daenerys Targaryens armé.

Nu är det alltså så att Grey Worm, ursäkta, Raleigh, också är en riktigt bra artist. Under 2013 och 2014 har han gett ut två EP:n, Black and Blue och The Middle Child. Egentligen kan man väl säga att han gett ut tre EP:n eftersom Black and Blue Point Two också kommit ut i år. Den innehåller en ny låt, och fyra fina remixar. Här kan du lyssna på den. Han finns också på Soundcloud.

Stronger Than Ever som du kan lyssna på här under finns med på den första EP:n. Jag får både en känsla av Miguel och Frank Ocean när jag lyssnar på hans musik.

Jag har lyssnat på låten många gånger om nu, och den har verkligen en skön melankolisk klang. Passar perfekt en sketen och kall sommar som den här. Videon får också pluspoäng. Mycket snygg, och jag älskar när artister som kan skådespela får synas ordentligt och visa vad de går för.

Melankolin och de lugna rytmerna är Raleighs grej. Också Stay Inside ger mig samma smådeppiga känslor.

Jag hoppas jag får höra mer från Raleigh, och det lär jag säkert göra också eftersom en fullängdare är på gång. Och jag hoppas han också i fortsättningen kombinerar Game of Thrones med musikkarriären. Jag vill ju väldigt gärna se Grey Worm getting it on med Daenerys högra hand Missandei.