Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Uruguay vann och Suarez bet

Från 2014
Uppdaterad 24.06.2014 22:44.
Programmet är inte längre tillgängligt

Claudio Marchisio blev utvisad och Luis Suarez såg ut att ha använt tänderna mot Giorgio Chiellini. Domararbetet var i fokus då Uruguay tog sig till åttondelsfinal efter 1–0 mot Italien.

Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Italien–Uruguay med svenskt referat - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Den andra halvleken var knappa kvarten gammal då en av de största vattendelarna i VM inträffade. Claudio Marchisio och resten av Italien fick nypa sig i armen då den mexikanska domaren Marco Rodriguez fiskade upp det röda kortet.

Brottet? En tackling på mitten av planen, där Marchisio lyfte foten och träffade Egidio Arévalo vid knäregionen. Ett klart rött kort tyckte vissa, ett huvudlöst beslut tyckte andra.

Sedan skedde det oförklarliga.

Rubrikernas man Luis Suarez skapade kontrovers då han bet en motståndare, för tredje gången i karriären. Den här gången var det Chiellini som fick Suarez gaddar planterade i axeln. Samtidigt som Chiellini föll till marken simulerade Suarez skada.

Efter att ha blivit avstängd för samma tilltag i både Ajax och Liverpool väntar en längre avstängning antagligen Suarez. Eftersom domaren inte uppfattade situationen kan Fifas disciplinkommitté i efterskott döma Uruguays målfarliga och bitglada spjutspets.

Fifa har redan meddelat att ärendet kommer att gå vidare till behandling.

Några minuter efter incidenten var målfarlige mittbacken Diego Godin framme och nickade in matchens enda mål. Ett mål som för Uruguay till åttondelsfinal, där Colombia antagligen väntar. För Italien är VM över.

Taktisk första halvlek

Inför matchen var förutsättningarna följande: seger och oavgjort räckte för Italien, medan Uruguay måste segra för att gå vidare.

Med så höga insatser var det noggrant ställningsspel som gällde under de mållösa första 45 minuterna. Inget för fans av fartfylld fotboll, men fotbollstaktiker och försvarsspelsförespråkare gillade säkert händelserna på planen.

Andrea Pirlo testade Fernando Muslera med en distansfrispark med klurig bollbana och Luis Suarez hade en halvchans för Uruguay. Annars var det låg puls som gällde för både spelare och tv-tittare.

Resultat:
Italien–Uruguay 0–1
Godin, 81

Diskussion om artikeln