Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Min musik: Peter bjuder på en 11 rätters musikmåltid

Från 2014
Peter Joutsi på stranden
Bildtext Peter Joutsi

Det blir musik från olika genrer, från nio olika länder och med lyrik och musik från sent 1800-tal fram till idag. Det är bara att sätta sig till bords och njuta av det som bjuds.

Diskjockeyn idag kommer från Esbo. Han har i sitt arbetsverksamma liv jobbat inom byggnadsbranschen i alla världsdelar utom Sydamerika.

- Nu som pensionär har jag tid och möjlighet att göra saker jag gillar mest: lyssna på musik, bo sommarhalvåret ute i skärgården, segla på somrarna, resa på vintrarna och däremellan umgås med barn som skolfarfar.

Hans låtlista har inslag från olika håll i världen och olika tidsperioder. Låtskrivarna och artisterna kommer från nio olika länder och representerar allt från sent 1800-tal till nutid. Han har försökt välja ut sånger som inte spelas riktigt varje dag i radio och han definierar låtlistan som en 11 rätters måltid med lite olika musikstilar - dock hoppeligen ingen sillsallad.

- Jag anser att Barry White hade popvärldens mäktigaste basröst. I Svenskfinland har vi ju vår egen basröst i Sam Huber från Eternal erection men jämfört med uncle Barry låter nog Sam nästan som en vokalist i Cantores minores.

Peter säger att livet skulle vara rätt så trist utan musik.

- Därför säger jag som ABBA i den sista låten: "Thank you for the music!"

Måndagen den 21.7.2014 kl 19.30 och söndag 27.7 kl 8.05

1. HALLELUJAH – Jeff Buckley
2. NOTHING COMPARES TO YOU – Sinead O’connor
3. DESPERADO – Eagles
4. JUST THE WAY YOU ARE – Barry White
5. HÄN – J Karjalainen
6. STRÖVTÅG I HEMBYGDEN – Mando diao
7. LONG AND WINDING ROAD – George Michael
8. ALL BY MYSELF – Eric Carmen
9. RIVER FLOWS IN YOU – Yiruma
10. FIX YOU – Coldplay
11. THANK YOU FOR THE MUSIC - ABBA

Mer om ämnet på Yle Arenan