Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Suárez version vs Chiellinis - läs också Scholes kommentarer

Från 2014
Uppdaterad 25.06.2014 13:28.
Luis Suarez och Giorgio Chiellini bråkar i VM 2014.
Bildtext Ord står mot ord men visst ser det illa ut för Suarez.

Luis Suárez tycker att kontakten med Giorgio Chiellini inte var märkvärdig. Lagkamraten Diego Lugano kompar. Chiellini är naturligtvis av annan åsikt. Även Paul Scholes tar ställning.

Bitincidenten i gårdagens match mellan Uruguay och Italien har varit dagens snackis. Nu uttalar sig bägge parter, samt den forne Manchester Unitedstjärnan Paul Scholes.

- Jag hade en kontakt med hans axel, men konstigare än så var det inte. Sådant händer hela tiden. Mer än det vet jag inte. Om Fifa behandlar alla fall skilt kan det bli komplicerat, säger Luis Suárez enligt Dailymail.

Suárez får inte mycket stöd i de sociala medierna där allahanda vitsar och foton med Suárez som än Jaws, än Hannibal Lecter, figurerar. Diego Lugano ger ändå sitt fulla stöd åt sin lagkamrat .

- Ni måste visa mig incidenten, för jag såg ingenting. Såg ni det i dag eller såg ni det som hände för några år sedan? Ni kunde inte ha sett det för ingenting hände. Chiellinis attityd är det värsta av allt. Han är en utmärkt spelare med hög status och det rimmar illa med italiensk fotboll att han gråtande och klagande lämnar planen. Jag är väldigt missnöjd med honom, säger Lugano.

Giorgio Chiellini var inte alls nöjd med domaren Marco Rodríguez verksamhet. Efter incidenten visade Chiellini sin bara axel åt Rodríguez, men denne reagerade inte på det på något sätt. Strax efteråt nickade Diego Godin in 1-0 vilket blev matchens segermål och vilket betydde att Italien gjort sitt i årets VM.

- Skrattretande att han inte blev utkörd. Situationen var alldeles klar och efter att han insett vad han gjort dök han själv för han visste att någonting måste göras, säger Chiellini i italienska rundradiobolaget Rais intervju.

Manchester Uniteds legendariska mittfältare Paul Scholes tycker att Suárez skämde ut sig ordentligt.

- Luis Suárez fick ett spelsförbud på tio matcher när han bet Chelseas Branislav Ivanovic i april 2013. Det var av allt att döma inte tillräckligt. På tisdag kväll skämde Suárez ut sin klubb, sitt land och sin familj. Han kommer att må dåligt i dag och det hela är otroligt tråkigt eftersom han är en mycket duktig spelare.

- Men nu kommer människor att komma ihåg Suárez för hans bitande i VM snarare än hans fotbollstalang. Att stänga av honom enbart ur VM är inte tillräckligt, eftersom Colombia ändå kommer att slå ut Uruguay i nästa match, skriver Paul Scholes i bloggen Paddy Power.