Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

"Då har man väl gjort någonting bra"

Från 2014
Uppdaterad 26.06.2014 12:16.
Sami Laakkonen spelar bandy för Akilles 2014-15

"Bandyns Teemu Selänne", så beskrev Kari Janhunen, viceordförande i Akilles bandysektion, föreningens nyförvärv Sami Laakkonen. Det känns ganska stort för mig, då har man väl gjort någonting bra, om man hör sådant, kommenterar Sami Laakkonen.

Sami Laakkonen är en målfarlig spelare, han får många målchanser under matcherna och försöker utnyttja dem. Själv tycker han att också blivit bättre på defensiven, han deltar till i försvaret och försöker hjälpa sitt lag också på det sättet. Tankarna går till bandy också mitt i sommaren såsom nu, Man måste ju hålla i gång med träningen och hålla konditionen uppe, själva isen tänker jag inte så mycket på just nu, men det kommer mer och mer mot hösten, berättar Sami Laakkonen.

Träningen under sommaren går mest ut på löpning, styrketräning och lite tennis, tennis för att få bollen med när han tränar för sig själv. Men nu blir det ändring på det när han kan träna tillsammans med de andra Akillesspelarna och kan spela innebandy och annan bollsport med dem.

Det känns som att börja något helt nytt

Sami Laakkonen har spelat de senaste tio åren i Ryssland. Nu när han ska spela i Akilles känns det som att börja något helt nytt, när han flyttar hem till Hammars i Borgå. Akilles har gjort ett bra jobb för bandyn på orten och det känns bra att spela för laget, säger
Sami Laakkonen och tillägger att det känns som ett krav på honom för att han hittills är den ende i släkten som inte har spelat i Akilles. Sami Laakkonen har hjälpt Akilles' juniorer med träningen och hans egna pojkar spelar också bandy.

Ett femte finskt mästerskap på önskelistan

Sami Laakkonen har vunnit fyra finska mästerskap med WP-35 från Varkaus. Nu hoppas han på ett femte mästerskap, den här gången med Akilles. Akilles har jobbat hårt och medvetet för att bli ett bättre bandylag, alla vill gå framåt. Förra säsongen blev det brons, den här säsongen vill Akilles nå finalen säger Sami Laakkonen..

Sami Laakkonen gästade God morgon Östnyland på torsdagen.