Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tyson Chandler tillbaka till Dallas

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Tyson Chandler städar under korgen i NBA.
Bildtext Tyson Chandler går från Madison Square Garden på Manhattan till Dallas, Texas.
Bild: EPA/JUSTIN LANE

Basketlagen Dallas Mavericks och New York Knicks har kommit överens om en spelaraffär där sex spelare är inblandade. Tyson Chandler gör comeback i Mavericks, där han vann NBA-mästerskapet 2011.

Knicks skickar i väg Raymond Felton och den i synnerhet defensivt väldigt starka centern Tyson Chandler till Dallas. I utbyte får man Jose Calderon, Wayne Ellington, Shane Larkin och Samuel Dalembert samt två draftturer i andra omgången av NBA-draften i sommar.

Tyson Chandler utgör den namnstarkaste spelar i affären. Han utsågs till bästa defensiva spelare i NBA säsongen 2011-2012 och har ett OS-guld med USA på meritlistan. Chandler mäter 2,16 i strumplästen, vilket gör honom svårstoppad under korgarna.

Omer Asik till Pelicans

Den turkiske centern Omer Asik går från Houston Rockets till New Orleans Pelicans, konstaterar den lokala tidningen Houston Chronicle. I affären får Rockets en drafttur i första draftomgången.
Rockets gjorde sig av med Asik för att få mer utrymme under lönetaket. Enligt Chronicle är orsaken att Rockets har LeBron James eller Carmelo Anthony i kikaren.