Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hård kamp i fixstjärnornas frånvaro

Från 2014
Uppdaterad 28.06.2014 13:23.
Colombia firar
Bild: AFP / Lehtikuva

Två lag som kan varandra ytterst väl gör upp om en av de åtta platserna i kvartsfinalskedet vid VM. Det är bäddat för nya nationalhjältar på Maracana, när ett "Falcaolöst" Colombia stöter på ett "Suarezbefriat" Uruguay.

Colombia-Uruguay, kl 23:00 i TV2

Svenskt referat: Antti Koivukangas

Förutsättningarna: Ett möte mellan två lag som kan varandra ruskigt bra efter otaliga kvalkampanjer och mästerskapsmatcher. Colombia har i ärlighetens namn inte testats ännu, eftersom deras seedning inför turneringen gav landet en rekordenkel grupp. Men man skämtar inte bort nio mål på tre matcher, detta gjort utan den skadade Radamel Falcao dessutom. För Uruguay har uppladdningen handlat om allt annat än fotboll, då fokus under de senaste dagarna legat stenhårt på case Suarez. Ser man förbi den nafsande superanfallaren är laget fortfarande slagkraftigt och kapabla att kravla sig vidare. Kvistigt.

Håll koll på:
James Rodriguez - i Falcaos frånvaro är det den 22-åriga mittfältaren från Monaco som bär det offensiva ansvaret för Los Cafeteros. Och som han har burit det!

Diego Forlan - får veteranen chansen i Suarez frånvaro? Och tar han den i sådana fall? Slutspelsmatcher som kan ta över 120 minuter i anspråk i Brasiliens hetta sätter extra fokus på en bra bänk, och Forlan kan vara jokern i Tabarez kortlek.

Inbördesmöten:
Massor. Statistikerna skriver om 38 möten totalt av vilka Uruguay vunnit 18. Mest relevanta är naturligtvis de matcher som spelades i det senaste VM-kvalet. Då vann bägge nationerna sin hemmamatch; Colombia med 4-0 och Uruguay med 2-0. Upplagt för jämn dust på Maracana.

Visste du att: Colombia är obesegrat i sina tio senaste landskamper. Den senaste förlusten kom i september 2013. Motståndet? Uruguay, naturligtvis!

Referentens tips:
Jämnt, men fördel medvindslaget Colombia. Trots stort spelmässigt övertag får avgörandet vänta ända till den andra förlängningskvarten där Colombia gör två mål och vinner med 3-1.