Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Överraskarna möts i Recife

Från 2014
Joel Campbell har gjort mål för Costa Rica mot Uruguay i fotbolls-VM 2014
Bildtext Fortsätter Joel Campbells och Costa Ricas frammarsch?
Bild: epa

Få är de som hade tippat före VM-turneringen att Costa Rica och Grekland tar sig vidare till åttondelsfinal. Knappast hade någon tippat att ett av dessa två lag spelar i kvartsfinal, men så kommer det att vara efter kvällens match.

Costa Rica-Grekland klockan 22:35 på TV2

Svenskt referat: Chriso Vuojärvi

Förutsättningar:
Det mest otippade åttondelsfinalparet. Grekland gavs dock hyfsade chanser att avancera från sin grupp men Costa Rica skulle vara chanslöst mot Italien, Uruguay och England.

För Grekland är avancemanget till åttondelsfinal det första någonsin i VM-sammanhang. Costa Rica med Hernan Medford i spetsen avancerade in bland de 16 främsta år 1990 innan det blev respass mot Tjeckoslovakien.

Enligt vadslagningsbyråerna är Costa Rica knapp favorit i kväll i Recife.

Håll koll på:
Tråkigt svar men Costa Ricas offensiva hjärna Joel Campbell har varit utmärkt i turneringen. Han torde och borde väl få chansen i Arsenal nästa säsong? Den förra klubblagssäsongen var han utlånad till grekiska Olympiacos. Också där glänste han då Olympiacos korades till grekisk mästare.

För Greklands del är målvaktssituationen intressant. Förste målvakten Orestis Karnezis blev utbytt på grund av en ryggskada i matchen mot Elfenbenskusten och det är osäkert om han kan medverka i kvällens åttondelsfinal. Stor press i så fall på Panagiotis Glykos som inte har mer än tre landskamper i bagaget.

Inbördes matcher: Kvällens match är det första mötet mellan lagen.

Visste du att: Grekland var det enda laget som avancerade till åttondelsfinal med en negativ målskillnad (-2).

Referentens tips:
Grekland täpper till i försvaret och det blir en gnetmatch. 0-0 eller 1-1 efter 90 minuter - Grekland är slutligen kallare i straffläggningen och avancerar.

Diskussion om artikeln