Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Holland vände i grevens tid

Från 2014
Uppdaterad 30.06.2014 07:26.
Programmet är inte längre tillgängligt

Åttondelsfinalförbannelsen fortsätter för Mexiko. Landet var minuter från en plats i kvartsfinalen, men Holland klarade biffen efter två sena mål, som betydde 2–1 till Holland.

Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Holland–Mexiko med svenskt referat - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Det var ett tufft öde för Mexiko. För sjätte gången i rad tar turneringen slut i åttondelsfinalen. Efter slutsignalen var det otroliga känslor för Oranje, medan mexikanerna begravde huvudena i händerna.

Giovani Dos Santos förde upp Mexiko i ledning i början av den andra halvleken. Han avlossade ett överraskande distansskott och Jasper Cillesen i det holländska målet var inte alls med på noterna.

En välförtjänt ledning för Mexiko, som hade varit piggare i den tempofattiga matchen. Efter en fartfylld inledning blev det mycket gåfotboll i den första halvleken.

Huntelaar avgjorde

Hollands unga mittback Stefan de Vrij trodde redan att han hade styrt in en hörna efter 60 spelade minuter, men VM:s hetaste målvakt Guillermo Ochoa var framme och motade bollen med en blixtsnabb reflexräddning.

Det var först i den 88:e minuten som Holland fick hål på den storspelande målvakten. Ingen burväktare i världen hade motat Wesley Sneijders kanon, som borrade sig ner i det vänstra hörnet.

Några minuter senare var det avgjort. Arjen Robben fälldes av den rutinerade mittbacken Rafael Marquez och Klaas Jan Huntelaar avgjorde med en kylig straffspark.

Det var för övrigt stekhett på Estadio Castelao i Fortaleza. Fifas officiella temperaturmätning gav resultatet 38,8 grader. Flera bänkrader var tomma då åskådare sökte skydd i skuggan. Den första vattenpausen i VM såg dagens ljus i den första halvleken.

I kvartsfinalen möter Holland Costa Rica.

Resultat:
Holland–Mexiko 2–1
Mexiko: Dos Santos, 48
Holland: Sneijder, 88, Huntelaar, 90

Diskussion om artikeln