Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

30 kroppar ombord på flyktingbåt

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Bild: RAI

Den italienska kustbevakningen och flottan fann 30 döda migranter ombord på en fiskebåt utanför Sicilien på söndagen. De tros ha dött av kvävning. Antalet människor som flyr till Europa via Italien kommer att slå nya rekord i år.

Den italienska kustbevakningen bordade på söndagen en fiskebåt med totalt 590 migranter och flyktingar ombord. De skulle evakuera de mest nödställda där, bland dem två gravida kvinnor. Det var då man upptäckte de 30 kropparna.

Det här var inte första gången som italienska myndigheter hittar döda migranter ombord på de överfulla flyktingbåtarna, men dödsoffren var anmärkningsvärt många den här gången.

De 30 migranterna tros ha dött av kvävning. Nu bogseras båten mot Siciliens sydöstra kust.

Under den gångna helgen har italienska myndigheter tagit hand om över 1 600 båtflyktingar. Mera än 60 000 människor har flytt från Nordafrika till Italien hittills i år och det betyder att antalet människor som flyr till Europa via Italien kommer att slå nya rekord.

År 2011, i samband med den arabiska våren, kom 63 000 flyktingar och migranter till Italien sjövägen. En del experter tror att antalet båtflyktingar kan nå 100 000 i år.