Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Många klick för handbollskrisen inom BK-46

Från 2014
BK-46 herrlag i handboll
Bildtext Många av BK:s handbollsherrar har bytt klubb. Nu lämnar Karislaget FM-ligan för spel i divison 1.
Bild: Yle/ Patric Westerlund

Alla tre artiklar om krisen inom BK-46:s handbollssektion finns på topp fem över mest lästa i Västnyland förra veckan. Lokala ord och uttryck lockade också till läsning.

Mest läst på Yle Västnylands webb förra veckan var nyheten om att handbollsherrarna i BK-46 i Karis drar sig ur FM-ligan.

Sent på tisdagskvällen skickade klubbens handbollsstyrelse ett pressmeddelande om saken. Representationslaget har mist så många spelare till andra klubbar att styrelsen ansåg att det är klokast att ta ny fart från den näst högsta serien, division 1.

Dagen därpå, på onsdagen, kritiserade handbollsspelaren Robin Karlsson styrelsen för att inte lyssna på sina spelare. Karlsson har spelat fjorton säsonger för Karisklubben men spelar i höst i HC West. Robin Karlsson anser också att BK inte längre satsar seriöst på att vinna handbollsguld och att juniorhandbollen kommer i första rum. Kritiken var den näst mest lästa artikeln förra veckan.

Dialekt är intressant

Morgonshowen God morgon Västnylands sommarserie som handlar om dialekt föll också i smaken på webben. Den första dialektexperten Johan Lönnberg från Karis gästade studion och berättade bland annat vad Karisuttrycket jonej egentligen betyder. Artikeln blev trea i statistiken.

Fjärde mest läst var nyheten att anställda vid företaget Printal i Hangö sägs upp. Det svenska företaget Emballator Tectubes köpte i våras upp Printals tubverksamhet. Nu ska produktionen flyttas till Sverige och 80 anställda i Hangö sägs upp.

På torsdagen förra veckan gav ordförande Jan Silén styrelsens syn på situationen för handbollen inom BK-46. I artikeln bemöter Silén bland annat Robin Karlssons kritik mot klubben. Artikeln lästes av så många att den blev femma på listan över mest lästa på Yle Västnylands webb.