Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kamerun undersöker matchfixning

Från 2014
Uppdaterad 01.07.2014 11:50.
Benoit Assou-Ekotto och Benjamin Moukandjo.
Bildtext Under matchen mot Kroatien var det konflikter inom det kamerunska laget.
Bild: EPA/JEON HEON-KYUN

I den tyska tidningen Der Spiegel anklagade en fälld matchfixare från Singapore, Raj Perumal, Kameruns landslag för matchfixning i VM-gruppspelet. Nu ska Kameruns fotbollsförbund, Fecafoot, undersöka anklagelserna.

Fecafoots etiska kommitté ska undersöka det påstådda bedrägeriet som sju av Kameruns spelare ska ha stått för under gruppspelet i VM. Kamerun förlorade alla sina tre matcher, men det är speciellt 0-4-förlusten mot Kroatien som är under lupp.

- Vi vill informera allmänheten om att vi, trots att vi ännu inte blivit kontaktade av Fifa, har beordrat vår etiska kommitté att undersöka de här anklagelserna, säger Fecafoots ordförande Joseph Owona enligt deras hemsida.

De ska enligt dem själva till varje pris lösa den här situationen med kortast möjliga fördröjning.

Matchen mot Kroatien var händelserik för Kameruns del. Mittfältaren Alex Song blev utvisad i första halvlek och det fanns en situation då det såg ut som försvararen Benoit Assou-Ekotto försökte skalla sin lagkamrat Benjamin Moukandjo.

- Vissa spelare betedde sig väldigt illa och det är därför vi släppte in fyra mål, säger Kameruns chefstränare Volker Finke till den franska tidningen L'Equipe.