Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Bastun i Bromarv övertygade norrmännen

Från 2014
Uppdaterad 03.07.2014 09:41.
Ragnhild, Alf och Jontti tar ett dopp i havet.
Bildtext Ragnhild, Alf och Jontti tar ett dopp i havet.
Bild: Yle/Oskar Koivumäki

I fredags åkte igen Jontti Granbacka till Norge och raggade upp två slumpmässigt utvalda norrmän utanför centralstationen i Oslo. Den här gången var det Ragnhild och Alf som lät sig lockas med på en gratisresa till Finland. De fick annullera sina planer för veckoslutet och åka iväg till Raseborg redan samma kväll.

Genast efter att planet landat i Finland bar det av till Svartå slott där norrmännen fick i uppdrag att jaga spöken tillsammans med spökjägarteamet Chasing the Dead.

Efter det följde mera överraskningsprogram: glasstillverkning i Tenala, En midsommarnattsdröm på Raseborgs sommarteater och backbilar i Påminne. Och naturligtvis bastu på en strand i Bromarv.

- Hela bastuupplevelsen och kvällen var jättefin. Nu vill vi ha egen bastu på stugan i Norge!

Också sommarteatern fick ett specialomnämnande.

- En midsommarnattsdröm var helt fantastisk, jag har aldrig upplevt nåt sånt, säger Alf Selnesaunet.

- Alla har varit öppna och tillmötesgående. Folk är äkta här. Och nu har vi ju varit i de svenskspråkiga delarna där alla snackar svenska så vi förstår dem och folk förstår oss, säger Ragnhild Momrak.

- Kjempepositivt!

 
En svensk sommar i Finland börjar visas på Yle Fem den 6 juli klockan 19 och kan också ses på Yle Arenan. Avsnittet med Ragnhild och Alf visas den 20 juli.

Denna fredag fortsätter också inspelningarna då vi raggar upp två stockholmare och flyger dem till Österbotten.