Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokinen till Nashville

Från 2014
Uppdaterad 03.07.2014 08:24.
Finland föll platt mot Lettland.
Bildtext Arkivbild
Bild: EPA / Anatoli Maltjev

Olli Jokinen lämnar Winnipeg Jets för spel i Nashville Predators nästa säsong. Jokinen har skrivit på för ett år med klubben.

Efter två säsonger i Winnipeg Jets packar Olli Jokinen väskorna och flyttar till Nashville. Jokinen har skrivit på för ett år med klubben. Jokinens kontrakt med Nashville är värt 2,5 miljoner dollar.

- Olli Jokinen kommer att tillföra bland annat ledarskap och offensiva kvaliteter som är bra i den tuffa västra zonen. Han tillför också fler alternativ på forwardssidan och vår tränare Peter Laviolette tror att han kommer passa bra in i vårt spelsystem, säger General Manager David Poile på klubbens webbplats.

Jokinen stod för 18 mål och sammanlagt 43 poäng under förra säsongen i Winnipeg. Sammanlagt har Olli Jokinen gjort 1168 poäng i grundserien och spelat för klubbarna Los Angeles Kings, New York Islanders, Florida Panters, Phoenix Coyotes, Calgary Flames, New York Rangers och Winnipeg Jets.

Sedan tidigare spelar målvakten Pekka Rinne i Nashville.

Även New York Islanders har gjort klart med två starka nyförvärv. Mikhail Grabovski och Nikolaj Kuljomin har båda skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben.