Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

LoPas herrlag byter tränare

Från 2014
Uppdaterad 03.07.2014 17:59.
fotbollsjuniorer
Bildtext LoPas herrar har fått en ny tränare.
Bild: Yle

Lojoklubben Lohjan Pallo byter tränare för representationslaget i division 3. Juhani Lehtisalo får gå och Jukka Kesälä tar över som chefstränare för laget.

Jukka Kesälä är 52 år gammal och har tränat LoPas herrar tidigare. Säsongen 1995 fungerade han som tränare för representationslaget. Han är själv LoPa-adept och spelade i åratal i laget.

LoPas säsong har inte kommit igång på önskat vis, efter tio spelade matcher har laget skrapat ihop endast åtta poäng. Lojolaget har vunnit två, spelat två oavgjort och förlorat sex matcher. Målskillnaden är 18-39. LoPa är tionde i serietabellen. De två sämsta (elvan och tolvan) faller till division 4 för säsongen 2015.

LoPa spelar höstomgångens sista match söndagen den 6.7 då man på hemmaplan möter MPS/Atletico Malmi från Helsingfors. LoPas motståndare ligger på sjätte plats i tabellen.

Några nya spelare

Lohjan Pallos styrelseordförande Tuomas Hörkkö säger att föreningen och före detta tränare Juhani Lehtisalo i samråd hävde kontraktet.

- Lehtisalo var ju inte så erfaren som tränare för ett herrlag och de överenskomna målen uppnåddes inte. LoPas mål är att hållas kvar i division 3, säger Hörkkö.

Hörkkö säger att nya tränaren Jukka Kesälä har rätt fria händer att skaffa nya spelare till laget.

- Meningen är ändå att stommen ska hållas kvar i laget. Han kan plocka in till exempel någon försvars- och mittfältsspelare, men det är alltså inte meningen att elva nya spelare kommer in, säger LoPa-ordföranden.

Tränaren kanske inte med i första macthen

LoPa-lagledaren Raine Manselius säger att det ännu är oklart om den nya tränaren Jukka Kesälä är med i matchen mot MPS.

- Han är ännu på semester, men han kommer tillbaka i god tid tills höstomgången kör igång, säger Manselius.

Lohjan Pallo inleder höstomgången den 23.7 på hemmaplan mot SAPA. Helsingforslaget ligger sist i tabellen.