Hoppa till huvudinnehåll

Fixa skärgården

Tipsa oss – Vad i din skärgård borde vi granska?

Från 2014
Uppdaterad 25.07.2014 16:06.
Hand fotograferar skräp i skärgården med en mobiltelefon

Vad tycker du att vi ska granska i skärgården nära dig? Delta i Svenska Yles öppna granskning #FixaSkärgården genom att skicka in ett tips eller en bild på något som inte är som det ska.

Svenska Yle granskar miljön och förutsättningarna för att leva och bo i skärgården. Då ekonomin stramas åt är infrastruktur och service en allt större utmaning på flera håll. Hur påverkar det här dig? Finns buss-/båtförbindelsen kvar? Räcker hamnplatserna till? Är vägen i skick? Hur länge tar det innan räddningsverket når ut till dig? Vems intressen går före skärgårdsbornas eller miljöföreningarnas? Var har reglerna gått för långt? Var borde man strama åt mer?

#FixaSkärgården

Östersjön är ett av världens mest förorenade hav. Vi vill veta hur det här syns i skärgården nära dig? Finns det något som kunde fixas för att viken eller fjärden ska må bättre? Vad borde vi granska närmare?

Vi börjar rapportera 21-25.7 men du kan tipsa oss redan nu. Skriv ett tips eller ta en bild. Var så konkret som möjligt när du skriver tipset. Du får tipsa helt anonymt men gör vårt jobb lättare genom att lämna dina kontaktuppgifter. Vi publicerar inte ditt namn utan att vi uttryckligen fått lov till det.

Bilden ska visa något som inte är som det borde i skärgården. Algblomning, skräp på stranden eller läckande bensintankar. De bästa bilderna kommer att publiceras här på svenska.yle.fi.

Genom att skicka in ett tips eller en bild hjälper du oss i vår granskning. Tack!

#FixaSkärgården tar inte längre emot tips.
Tack till alla som har deltagit!
Om du har nyhetstips kan du skicka in dem här.

Julie Ebbe, Joni Kyheröinen, Bettina Aspfors, Linus Hoffman, Ida-Maria Björkqvist, Peter Sjöholm, Markus Haakana och Eva-Maria Koskinen jobbar med #FixaSkärgården
Bildtext Julie Ebbe, Joni Kyheröinen, Bettina Aspfors, Linus Hoffman, Ida-Maria Björkqvist, Peter Sjöholm, Markus Haakana och Eva-Maria Koskinen jobbar med #FixaSkärgården