Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kan Costa Rica skrälla?

Från 2014
Uppdaterad 05.07.2014 21:12.
Costa Rica under VM 2014
Bildtext Costa Ricas Ticos har redan överträffat alla förväntningar i fotbolls-VM. I kväll stannar nationen inför kvartsfinalmötet med Holland.
Bild: EPA

Costa Ricas fotbollslandslag står inför sin största match genom tiderna. Laget spelar för första gången kvartsfinal i VM, och för motståndet står storfavoriten Holland.

Kvartsfinal Holland - Costa Rica, klockan 22.30 på TV2

Referat: Antti Koivukangas.

Förutsättningar: Hur i fridens namn Costa Rica kunde vinna en grupp bestående av tre världsmästare är fortfarande ett mysterium. Att de sedan slog Grekland i den fördelaktigt lottade åttondelen var enklare att förstå, även om det krävdes straffar för att boka platsen bland de åtta bästa. Världsrankingen på 27 skvallrar om att det handlat om ett lag som överpresterat så här långt.

Holland vann sin grupp och gjorde tio mål, men hade överraskande svårt att ta sig förbi Mexiko i åttondelen. Spelare för spelare ser Costa Roca ut som de flygande holländarnas enklaste motstånd så här långt, men där ligger också den inbyggda risken för underskattning.

Holland skall vinna den här åttondelen i nio fall av tio.

Håll koll på: Arjen Robben - spelaren som alla älskar att hata vinner matcher för sitt lag, vilket ändå måste vara det viktigaste i VM. Kan ensam springa sönder Costa Rica.

Keylor Navas - målvaktshjälten från Greklandsmatchen bombarderas garanterat. Lyckas han, så ger han sitt lag chansen att vinna, offensiven är nämligen hyggligt kapabel.

Inbördes matcher: Inga, men Costa Rica har redan gjort livet surt för tre europeiska lag vid VM (Italien, England och Grekland).

Visste du att: Holland har redan vänt underläge till seger tre gånger vid VM. Måste skvallra om något.

Referentens tips: Seger. Kassaskåp. Holland vinner 3-0.

Diskussion om artikeln