Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Rowling publicerade novell med Harry Potter

Från 2014

Den världskände trollkarlen Harry Potter gjorde på tisdagen comeback då författaren JK Rowling publicerade en novell på webbplatsen Pottermore där han umgås med sina vänner. Harry Potter är i novellen 34 år gammal och sitter på läktaren och följer med en quidditch-match.

Den senaste boken om Harry Potter, Harry Potter och dödsrelikerna kom ut 2007 och den slutar med att en vuxen Harry vinkar farväl till sina barn som ska till Hogwarts, trollkarlsskolan där också han själv gick.

I novellen på 1500 ord som publicerades på tisdagen är Harry på en quidditch-match, det fiktiva bollspelet som också förekommer i böckerna. Han följer med matchen i sällskap av Ron, Hermione och andra bekanta figurer från de sju böckerna som kom ut mellan 1997 och 2007.

Harry Potter har i novellen fått grått hår och ett ärr på sin kind som inte fanns där i böckerna. Harry är gift med Ginny, Rons syster. Ron och Hermione är i sin tur ett par, något som Rowling tidigare sagt att hon ångrar.

Novellen är skriven av Rowlings fiktiva skvallerreporter Rita Skeeter, som bara är en av Rowlings pseudonymer. Hon har också gett ut böcker som Robert Galbraith.