Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Falsksångare vi minns

Från 2014
Uppdaterad 11.07.2014 12:18.
Britney Spears.
Bildtext Sjunger Britney Spears alltid falskt?
Bild: EPA / PAUL BUCK

En låt där Britney Spears sjunger utan autotune har läckt ut på nätet. Här är fler artister som inte borde ha lämnat autotunen hemma.

En rå version av Britney Spears låt Alien har läckt ut på nätet. Låten finns med på albumet Britney Jean. Videon har spridit sig snabbt, och nu har producenten William Orbit gått ut och sagt att det vi hör i videon bara är en uppvärmning från Britney, för att få igång rösten och för att fixa till ljudbordet. Vad tror ni - är det här den slutgiltiga versionen eller bara ett ljudtest?

Ifall det här är den slutgiltiga versionen (innan all mixning då förstås) så tycker inte vi att det är så farligt. Det låter faktiskt rätt bra. En har hört värre, om man säger så.

Här är några stjärnor som fått mycket kritik för sina stackars röster. För oss vanliga dödliga gäller det väl att komma ihåg att vi inte alltid kan vara på topp. Ibland blir det falskt. Jättefalskt.

Whitney Houston

I slutet av sin karriär fick Whitney Houston mycket skit för att hon supit och drogat bort sin röst. Den användes till och med som avskräckande exempel:

Folket var inte nådiga. Så här såg det ut när hon sjöng i Australien.

Madonna

Madonna är inte känd för att vara den bästa livesångerskan hon heller. Vilken tur att hon har så bra scenshow. Och att hon gör det så bra på skiva.

Kat DeLuna

Att få äran att sjunga USA:s nationalsång The Star-Spangled Banner kan vara riktigt nervpåfrestande. Många stora stjärnor har gjort det. Många har gjort en dundersuccé, och många har gjort ett brakfiasko. För stackars Kat DeLuna hände det senare. I slutet buar en stor del av publiken. Stackars Kat.

Enrique Iglesias

En tid spred sig ett klipp på Enrique Iglesias när han sjunger riktigt dåligt. Sången ska föreställa ljudupptagningen som kom från mikrofonen, och det som tv-tittarna hörde var istället en inspelad version av låten. Tur för honom så sägs det att klippet är fejk, men är det verkligen sanningen?

Beyoncé

Beyoncé kan väl inte sjunga falskt? Det kan hon knappast heller, men saken debatterades vilt när det här klippet spred sig på nätet.

I Beyoncés fall rör det sig nog om en klassisk shred (att dubba en låt med falsksång). Något som kan vara riktigt roligt att lyssna på då och då. Fniss fniss.