Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Romansuccé och sci-fi på bio

Från 2014
Snowpiercer är en efterlängtad sci-fi-film som just nu går på bio.
Bildtext Snowpiercer är en efterlängtad sci-fi-film som just nu går på bio.
Bild: SF Film

Ett storartat sci-fi-äventyr väntar dig som går på bio i helgen. Tycker du inte om sci-fi kan du välja ett snyftdrama eller en actionfylld komedi istället.

Vi har tagit oss en titt på helgens premiärer, med följden att vi helst skulle sitta inne och kolla på film hela helgen. Får man gå på bio fast det är sol ute?

Snowpiercer

Året är 2031 och efter ett misslyckat försök att stoppa den globala uppvärmningen inleds en istid som dödar allt liv på jorden. Allt liv förutom de som befinner sig på tåget Snowpiercer som färdas runt jorden och drivs av en evighetsmotor. Hierarkin på tåget är hård, och snart växer sig missnöjet så stort att en revolution bryter fram. Det här är den första engelskspråkiga filmen från den koreanske regissören Bong Joon-ho, och vi tror på succé. I alla fall visuell succé.

The Fault In Our Stars

Baserad på succéromanen som på svenska heter Förr eller senare exploderar jag kommer nu filmen The Fault In Our Stars, som handlar om cancersjuke Hazel (Shailene Woodley) och Augustus "Gus" Waters (Ansel Elgot) som sakta men säkert borrar sig in i hennes hjärta. Om filmen är en lika stor succé som boken återstår att se.

Bad Neighbors

Ett par med en nyfödd bebis får nya grannar. Grannarna från helvetet, kan man säga. Efter att paret ringt polisen efter en vild fest är det krig. Eftersom det är Seth Rogen som är med så räknar vi med att få många skratt.