Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Ukrainsk granat slog ned i rysk gränsstad

Från 2014
Uppdaterad 13.07.2014 14:57.
Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov i Moskva den 21 april 2014.
Bildtext Rysslands utrikesministerium kallar granatincidenten för en provokation och varnar för konsekvenser. På bild Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov.
Bild: AFP / Lehtikuva

En granat från Ukraina slog ned i en rysk gränsstad på söndag morgon. Enligt Ryssland dödades en person i incidenten och Ryssland varnar för allvarliga konsekvenser för "provokationen".

I en rysk stad nära gränsen till Ukraina dödades en man och två kvinnor skadades när en granat från den ukrainska sidan slog ned på gården till ett bostadshus. Det uppger ryska medier.

Incidenten inträffade i den lilla ryska staden Donetsk som gränsar till Ukrainas Luhansk-region. Också i Ukraina finns en stad och en region som heter Donetsk.

Rysslands utrikesministerium kallade granatincidenten för en provokation och varnade för allvarliga konsekvenser.

Ukraina, i sin tur, förnekar att ukrainska regeringsstyrkor skulle ha avfyrat granater mot ryskt territorium. De beskyller de proryska rebellerna för söndagens incident och menar att det är rebellerna som försöker provocera fram oroligheter.

Ryssland har också tidigare hävdat att ryska gränsorter har träffats av ukrainsk eldgivning, men hittills har det inte rapporterats om några dödsoffer i sammanhanget.