Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kallio tvåa på Sachsenring

Från 2014
Uppdaterad 13.07.2014 16:33.
Mika Kallio.
Bildtext Mika Kallio prenumenerar på pallplaceringar.
Bild: EPA/HENDRIK SCHMIDT

I GP-tävlingen i roadracing på tyska Sachsenring blev Mika Kallio tvåa i Moto2-klassen. Kallio ledde stora delar av tävlingen men fick se sig besegrad av schweizaren Dominique Aegerter.

Kallio startade från den andra startrutan och lyckades passera schweizaren redan på tävlingens andra varv. Finländaren körde mycket bra och stod för några riktigt snabba varv men Aegerter hängde ändå på. Då fyra varv återstod körde Aegerter om Kallio, men ännu var det inte klart.

Inom loppets två sista varv hann Kallio både köra om Aegerter och bli omkörd en gång till, allt för att till sist sluta tvåa.

Trea i tävlingen kom italienaren Simone Corsi.

Kallio är ännu tvåa i VM-serien efter spanjoren Esteve Rabat. Rabat slutade fyra i söndagens tävling. I den pågående VM-serien har Kallio varit bland de tre bästa i fem av nio tävlingar. Hittills har det blivit två vinster för 31-åringen.

Trippelt Spanien i MotoGP

I MotoGP-klassen var det giganterna som gjorde upp om segern. VM-serieledaren Marc Marquez vann före sin spanska landsman Dani Pedrosa. De två är etta och tvåa i VM-serien. Trea kom en annan spanjor, Jorge Lorenzo, följd av italienaren Valentino Rossi.

Australiensaren Jack Miller vann Moto3-klassen före Brad Binder och Alexis Masbou.

Det var inte bara gummit på däcken som gick hett på Sachsering heller.

Diskussion om artikeln