Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Knattebobarn flyttar inte då tak renoveras

Från 2014
Uppdaterad 16.07.2014 08:22.
Knattebo i Ingå fotat från vägen.
Bildtext Barnen kan fortsätta att leka på Knattebo daghems gård eftersom det är taket mot vägen som ska renoveras.

Ingå kommun har inte ännu fått något anbud på renoveringen av taket på Knattebo daghem. Det är andra gången kommunen gör en anbudsförfrågan, men den här gången väntar kommunen inte bara på svar, utan är också själv aktiv.

Kommuningenjör Ilmari Viljanen säger att kommunen också kontaktar företagare inom byggbranschen så att det ska finnas så många goda anbud som möjligt att välja mellan.

I början av juni stod det klart att Knattebo daghems tak inte kommer att renoveras den här sommaren när dagiset är stängt.
Ilmari Viljanen fick höra av företagarna i byggbranschen att tidtabellen var för snäv och att de hade tillräckligt med jobb den här sommaren. Därför förlängdes anbudstiden till den 15 augusti och arbetet ska vara klart i slutet av året.

Det är problem med undertaket som gör att plåttaket kan bli fuktigt, dessutom ska takfönster bort och plåttaket bytas ut.

Barnen behöver inte flytta från Knattebo, men vissa specialarrangemang blir det, säger Viljanen.
- Det är taket mot vägen som ska renoveras så barnen kan stanna kvar i daghemmet, men någon form av specialarrangemang blir det på gården.

Yle Västnyland sänder direkt från Dal daghem i Ingå klockan 8.40. Vi får höra hur daghemmet tar emot de barn som annars inte går i Dal daghem och vad de gör på sommaren i dagiset.