Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Drunknade var erfarna paddlare

Från 2014
Uppdaterad 16.07.2014 12:42.
Illustrering för fallet där två kajakpaddlare omkom i vattnet utanför Sandhamn 11.7.2014.
Bildtext Paddlarna hittades utanför Sandhamn.

De två kajakpaddlarna som hittades döda i havet utanför Helsingfors i fredags var ett par i 60-årsåldern. De beskrivs som erfarna kajakpaddlare. Polisen har nu fått reda på en del av händelserna den tragiska natten, men utredningarna fortsätter.

Polisen har nu gett ut information om de två paddlarna som hittades i havet vid Sandhamn, tidigt på morgonen förra fredagen. De döda var ett par från Helsingfors, båda var kring 60 år gamla. Enligt polisen var de erfarna paddlare.

Paret hade tillbringat tid på en ö i närheten av Estlotan i Sibbo skärgård. Därifrån hade de gett sig ut med kajakerna kring klockan 20:00 på torsdag kväll för att paddla mot fastlandet.

Ungefär klockan 7:00 följande morgon upptäckte några fågelskådare en av de tomma kajakerna strax söder om Sandhamn och slog larm. I spanings- och räddningsarbetet hittades båda liken inom en halv kilometer från varandra. Den andra kajaken fanns på östra sidan om Sandhamn.

Natten mellan torsdag och fredag rådde en kraftig, ostlig vind som ställvis orsakade stora vågor.

Polisen utreder dödsorsakerna, men misstänker inget brott. Utredningarna kretsar kring hur paddlarna hamnade i vattnet och hur de drunknade. Händelsen har, så vitt polisen vet, inga vittnen.

Läs även: Kajakpaddlare hittades döda utanför Helsingfors