Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Degerby lekplats öppnar snart

Från 2014
Uppdaterad 17.07.2014 16:23.
Lekpark i Deberby i Ingå
Bildtext Lekplatsen i Degerby.
Bild: Yle/Robin Lindberg

Degerby lekplats är för tillfället stängd, men ska öppna inom kort igen. Lekplatsen stängdes eftersom Ingå kommun hämtade fel sand.

Den stängdes i början av juli av hälsoinspektionen eftersom den nya sanden var av fel storlek.

Det är Degerby byaråd som sköter underhållet av lekplatsen, och byarådet har jobbat hårt de senaste veckorna med sand, berättar Lena Selén, aktiv i byarådet.

Radio Vega Västnyland

1:47

- Vi har flera gånger haft stort talko, och efter det senaste så sade killarna att vi ses nästa tisdag och skyfflar bort sanden igen, säger Selén med ett skratt.

Lena Selén säger att byarådet en längre tid märkt att sanden borde bytas.

- Vi fick ett stort lass som låg mitt i byn, alla tog i av alla krafter, men vi funderade nog om det var rätt sand. Så stängdes lekplatsen, och vi skyfflade bort sanden.

Nu finns det sand som borde hålla alla regler.

- Jag har åkt runt i Sjundeå och tagit med exempel på hur den sanden ser ut och den verkar vara likadan som den i Degerby. Vi har också en ny gunga och skrivit 112 på infotavlan. Vi ska ännu slipa en kvist och göra säkerhetsdokumenten i skick.

Lena Selén säger att lekplatsen i princip är klar, men att hon inte vågar säga när den öppnar, först måste hon prata med hälsoinspektionen.

Byarådet sköter underhållet av lekparken, medan kommunen ansvarar för den.

Läs också: 228 sidor regler för lekparker