Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Årets sångare hade underkänt i sång

Från 2014
Olle Jönsson, sångare i Lasse Stefanz

Olle Jönsson från dansbandet Lasse Stefanz fick en Guldklave i kategorin Årets sångare under dansbandsveckan i Malung. Han är förstås glad över utnämningen, också om Lasse Stefanz håvat in ett otal Guldklavar under årens lopp.

Till saken hör att Olle hade underkänt i sång i skolan, men det säger väl mer om skolan än om Olle med den mörka basrösten som dansvänner i hela Norden gillar.

Olle är definitivt förgrundsfiguren i Lasse Stefanz. Under de senaste åren är det han som stått längst fram och satsat på sången helt och hållet.

Olle Jönsson hör till ursprungsmedlemmarna i bandet, som grundades av tvillingbröderna Sigfridsson i Kristianstad år 1967. Gitarristen och låtskrivaren Christer Ericsson kom också tidigt med, medan de övriga fyra bandmedlemmarna anslutit senare.

Olle var trummis i bandet, men tog över sången då Lasse Sigfridsson slutade 2012.

- Vi var ambitiösa från allra första början, berättar Olle Jönsson. Alla pengar som kom in på spelningarna la vi ut på instrument, ljud och ljus. Vi ville sikta högt och drömde om att bli Nordens största dansband.

Åren har gått - i med- och motgång för dansbandsmusiken över lag.

- Men idag är det inte svårt att hålla motivationen uppe. Vi har publik på spelningarna året om och våra skivor går åt som attan, säger Olle.

- Det är bara att åka med tåget och dessutom i första klass!

Lasse Stefanz sommarturné gick i år till både Åminne folkpark och Vikingabyn i Hangö den 18 och 19 juli. Bandet har släppt en ny skiva i sommar, Honky Tonk Rebels, ett album som genast toppade svenska försäljningslistan.

- Det här är väl vårt 53:e album. Eller kom vi fram till att det är vårt 55:e...., funderar Olle.

Möt Olle Jönsson i en intervju för Vega Dans Special onsdag 17.9!

I Vega Dans denna vecka, 22.7 och 27.7, står unga Lasse Stefanz stora idoler Streaplers på scen.