Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Cannabis, baby!

Från 2014
Uppdaterad 24.07.2014 17:20.
Böcker.
Bildtext Pop-up-böcker
Bild: Creative Commons / Johannes Jansson/norden.org

Rykten om en mystisk nyskriven bok med titeln Cannabis, baby! har florerat på sociala medier och via djungeltrumman den senaste veckan, och Kulturtimmen nosade upp författaren, Henri Forss, vid ett Pop-Up-bokstånd i centrala Helsingfors.

Vad handlar boken om egentligen? Varför står han och säljer den i parker och inte via ett förlag? Och varför är ryktena kring boken så hemlighetsfulla?

Hör inslaget på Yle Arenan!

I Sveriges tidning Metro kunde man också helt nyligen läsa om ett fall där en författare, som ville förbli anonym, under flera års tid har delat ut en speciell bok gratis åt olika slumpvis utvalda människor via post – och nu senast har hundratals personer i Sverige plötsligt fått ta del av det mystiska bokpaketet.
Men när journalisterna Jack Werner och Kolbjörn Guwallius fick boken kunde de inte hålla sig utan kände sig tvungna att reda ut mysteriet – som visar sig ha pågått i hela sju år. Jakten på Joe K tog sin början...
Boken heter ”Being or nothingness” och har alltså landat på folks dörrmattor och postlådor helt oförklarligt över hela världen under flera års tid. Också storheter som Dalai Lama har funnits på postlistan. Och svaret på mysteriet visar sig finnas mitt i Sveariket... läs hela artikeln HÄR i Sveriges Metro.