Hoppa till huvudinnehåll

Fixa skärgården

Ödmjukt tack till alla er som hjälpt oss granska skärgården!

Från 2014
Uppdaterad 25.07.2014 16:47.
Maria Nylund är nyhetschef på Svenska Yle i Åboland
Bild: YLE/Seppo Sarkkinen

Det har varit otroligt inspirerande för oss att få ge oss i kast med problem och frågor som just du tycker att borde granskas. Responsen från er lyssnare, tittare och läsare har varit enorm. Tusen tack för den, skriver #FixaSkärgårdens Maria Nylund.

#FixaSkärgården

”På vår sommarstuga i Houtskär chockerades jag häromkvällen av att havet luktade kloak! (…) Ofattbart att något som detta kan hända ännu på 2010-talet!"

”Vi upplever oss fullständigt maktlösa mot den urbana offensiv som för närvarande pågår mot skärgården”

”På frågan: 'är inte det här en typisk sak som man kan använda skärgårdstillägget till' blev svaret ett flummigt 'he-he, nåja…he-he'"

”Bredda skärgårdsvägen så att vi som faktiskt behöver röra oss med bil ska slippa göra det med hjärtat i halsgropen och vara rädda för den det blir en riktig olycka.”

”Landsvägen är livsfarlig (…) idag har det varit grupper med rullskridskor och de tar ett enormt utrymme när de kommer bredbent och flaxande emot en.”

#FixaSkärgården i siffror

  • Totalt skickade ni in 150 tips
  • Vi har rapporterat om eller tangerat ungefär hälften av tipsen
  • Miljötipsen var vanligast och på andra plats kom tips som handlade om service i olika former
  • Ungefär hälften av tipsen handlade om Åboland

”Och så vill vi gärna ha de barnfamiljer som ringer upp till skolan och ber om hjälp med att hitta ett hus. Och det finns hus! Men inte till salu. ”

Det här är några plock ur de långt över hundra tipsen som ni har bett oss granska under vår satsning #FixaSkärgården! Det har varit otroligt inspirerande för oss att få ge oss i kast med problem och frågor som just DU tycker att borde granskas. Responsen från er lyssnare, tittare och läsare har varit enorm och många har varit glada över att skärgården på det här sättet ges en klar och högtljudande röst.

Det lite sturska namnet till trots har vi självfallet inte fixat skärgården under den gångna veckan, men vi har lyft fram flera av de problem som många av er har upplevt som brännande viktiga frågor. Under veckan har vi betat av omkring hälften av alla de värdefulla tips som vi har fått ta emot. Vi kommer självfallet inte att sluta granska skärgården även om vår satsning #FixaSkärgården avslutas i dag på fredag. Tipsen finns kvar och vi kommer att fortsätta granska, så håll ögon och öron öppna för fler nyheter om skärgården.

Ett stort tack till alla er som hört av er till oss med era viktiga och värdefulla tips! Och framför allt: fortsätt att hålla kontakt med oss och berätta för oss vad just du vill att vi ska granska. Det är därför är här. Vi hörs!

Maria Nylund - #FixaSkärgården
(nyhetschef Yle Åboland)

Läs också:

Diskussion om artikeln