Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Detektivuppdrag och nätter i hängmatta

Från 2014
Uppdaterad 29.07.2014 11:28.
Vi ses på Atlantis.
Bild: Atlantis 2014

Cirka 2000 scouter har samlats på scoutlägret Atlantis i Syndalen i Hangö. Bland dem finns Scoutkåren Åfararna från Sibbo.

Niklas Franzen från Åfararna berättar att det hittills varit roligt på lägret och att det finns mycket att göra. Lägret är uppdelat i olika punkter var deltagarna kan uppleva allt möjligt skojigt och intressant, det finns till exempel en Actiondal och en Sciencedal. I Actiondalen har Franzen klättrat på en uppsatt vägg och i Sciencedalen får deltagarna göra olika experiment och projekt samt lösa kluriga detektivuppdrag.

Idag, den 29.7, ska Franzen tillsammans med sin patrull till tävlingsdalen för att tävla.

-Man kan tävla med sin patrull i allt möjligt från A till Ö. Det kan handla om allt från kanot, boll eller vad som helst, säger Franzen.

Det varma vädret innebär att det alltid gäller att bära med sig en vattenflaska, dessutom blir man snabbare trött. Jag sover därför ute i en hängmatta istället för i tältet, berättar Franzen.

Det går också bra att svalka av sig genom att ta sig ett dopp. Franzen har inte sett till några blågröna alger som skulle hindra en simtur.

Det roligaste med att vara scout är att få träffa andra människor.