Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Nya Bölevägen och bron öppnar innan skolstarten

Från 2014
Uppdaterad 01.08.2014 10:16.
Bygget av Smedsby omfartsväg

Arbetet med Smedsby omfartsväg går framåt och den nya vägen och bron i Böle öppnas troligen redan nästa vecka.

Frans-Emil Nygård
Bildtext Frans-Emil Nygård

Tidtabellen håller ganska bra och hela omfartsvägen öppnar för trafik i höst.

Bygget av den nya omfartsvägen i Smedsby har hållit på sedan 2011 men nu börjar det närma sig sitt slut. I september är tanken att hela omfartsvägen ska öppnas och redan innan skolstarten ska den nya bölevägen och bölebron öppnas.

Varierande terräng en utmaning

Arbetsplatsingenjören Frans-Emil Nygård berättar att den varierande terrängen och trafiken har varit de största utmaningarna

- Det har varit väldigt stenigt och sen har det varit väldigt mjukt också. Det har kanske varit en av de största utmaningarna. Sen också trafiken, den har orsakat att vi fått tänka i nya banor för att få trafiken att löpa.

Arbetet fortsätter

Förutom färdigställandet av Böleområde så håller de för tillfället på med bullerskydd till hela projektet och med de sista asfalteringarna. Även efter att omfartsvägen öppnat så kommer det att finnas arbete kvar.

- Det kommer ju fortfarande finnas en del arbeten som måste fixas. Närmast gäller det färdigställande arbeten som släntarbeten, planterande av träd och diverse andra saker, säger Nygård.

Nu när bygget av omfartsvägen närmar sig sitt slut så kan Nygård berätta att projektet har varit speciellt.

- Det är det första större projekt jag har varit på så personligen har det varit väldigt intressant. Och som jag har förstått så har det egentligen varit intressant för alla andra också för det har varit en massa specialomständigheter i det här projektet.

Nygård påminner till sist alla trafikanter att ännu ha tålamod.

- Fortfarande ska man ta i beaktande att vi håller på och bygger längs med hela linjen. Så man ska vara varsam.