Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Våra bästa tigrar

Från 2014
Unge av bengalisk tiger på djurgård i Peru
Bildtext Vi älskar tigrar. Både på film och i verkligheten.
Bild: Paolo Aguilar/EPA

Tidigare i veckan firade vi den internationella tigerdagen. Här är våra favorittigrar. Morr!

Genast tigerdagen kom på tal fick webbredaktionen någonting drömskt i blicken. Det finns endast 3000 tigrar som lever i naturen för tillfället, och tigerdagen vill uppmärksamma tigrarnas skyddsbehov. Tigrarna här under går det ändå ingen nöd på. De kommer att leva för evigt.

Tiger i Nalle Puh

Tiger, eller Tigger som han heter på engelska, är den självsäkre tigern som är kompis med Nalle Puh. Han är också rätt självcentrerad och ääääälskar att hoppa. Att hoppa är det som tigrar gör bäst, säger han.

Tigress i Kung Fu Panda

I det gamla Kina finns det fem kung fu-experter som bildar grubben Furious Five. Tigress är den bästa och modigaste av dem alla. En sann tigerförebild.

Kalle och Hobbe

En tiger som inte dyker upp på film, men nog i diverse dagstidningar, är Hobbe från serien Kalle och Hobbe. Hobbe är egentligen en tygtiger, men i Kalles fantasi förvandlas han till en riktig tiger. Medan Kalle kan vara lite väl naiv i sina påhitt står Hobbe (oftast) med båda fötterna på jorden. En tuff, smart och mysig tiger vi gärna skulle hänga med.

Shere Khan i djungelboken

Den coolaste, stiligaste och mest elaka tigern måste väl ändå vara Shere Khan i Djungelboken. Alla i djungeln är rädda för honom. Han är bara rädd för en sak: eld. Och så hatar han människor.

Tigern i Life of Pi

En till arg och skrämmande tiger är den i Ang Lees adaption av Life of Pi. Ett skepp förliser och kvar på en liten båt blir Pi Patel tillsammans med en orangutang, en zebra, en hyena och tigern Richard Parker. Efter ett tag blir Richard hungrig, men Pi lyckas visa var skåpet ska stå.

Diego i Ice Age

Den sabeltandade tigern Diego i Ice Age är en riktig hårding. Sakta men säkert smälter hans hjärta och han blir en lojal del av gruppen. Ännu mer smälter han när han träffar tigertjejen Shira.

Tigern i Dr. Dolittle

I filmen Dr. Dolittle, där Eddie Murphy spelar doktorn som kan prata med djur, träffar han tigern Jake. Jake är djupt deprimerad och planerar att begå självmord eftersom han har så ont i huvudet. Med hjälp av en operation blir han bättre.Här ser du operationsscenen (på italienska. Buongiorno!)

Bubblare: Tony the tiger på flingpaketen

Okej, han står för sockriga och sjukt ohälsosamma flingor (och en kollega påpekade att han inte har några tänder, antagligen på grund av allt socker) men vi gillar honom ändå. Han för oss tillbaka till barndomen, innan vi visste att man inte ska äta socker till frukost.