Hoppa till huvudinnehåll

X3M

De bästa superhjälteteamen

Från 2014
Guardians of the galaxy är ett fint team.
Bildtext Guardians of the galaxy är ett fint team.

Visst är det okej att vara en ensam hjälte, men ibland blir det bara så mycket bättre om man är fler. Här är vår topp trea på de bästa filmerna där superhjältar jobbar tillsammans.

I många av superhjältefilmerna gör hjältarna soloprestationer när de röjer gatorna från det onda. De har endast sig själva att jobba med när bovarna har övertaget. I filmen Guardians of the Galaxy, som hade finlandspremiär i fredags (1.8), har vi ett superhjälteteam som tillsammans jobbar för det goda. Därför listar vi en topp trea där superhjältar jobbar tillsammans.

3. X-Men: Days of Future Past (2014)

I X-Men finns det två läger. Ett läger som vill samverka med människorna, ett läger som inte vill det. Filmen utspelar sig i framtiden där de båda lägren är tvungna att samarbeta med varandra, annars är deras tid snart förbi. Wolverine (Hugh Jackman) skickas tillbaka till 70-talet för att styra historien på rätt köl. Uppdraget är synnerligen inte det lättaste, speciellt när han skall få Professor X och Magneto att samarbeta då deras relation från förr inte är den bästa.

2. Kick-Ass (2010)

En helt vanlig kille vill bli en superhjälte. Han köper en dräkt och beger sig ut på New Yorks gator för att slåss mot skurkar, med varierande resultat. När den helt vanliga killen, som valt att kalla sig Kick-Ass, hamnar i blåsväder räddas han av Hit-Girl (Chloë Grace Moretz) och Big Daddy (Nicolas Cage). Hit-Girl och Big Daddy är även de superhjältar, men de har kommit några steg längre än Kick-Ass på alla nivåer. Tillsammans utgör de ett fenomenalt superhjälteteam.

1. Watchmen (2009)

Filmen handlar om ett gäng superhjältar som mer eller mindre lagt skorna på hyllan. De är back in business när en ur skaran mystiskt mördas. Fallet går djupt, djupare än vad någon av dem tror. Filmen som har sjukt skönt soundtrack har även en av de sexigaste sexscenerna någonsin samt en av de tuffaste slagsmålsscenerna. En måste se-film för alla superhjältefantaster.

Text: Johannes Björkqvist

Mer om ämnet på Yle Arenan